WIES GOEDHART

Wies Goedhart

Klassiek sopraan en zangcoach
Gevestigd in Amsterdam

Wies is binnen zowel de klassieke als niet-klassieke zangtechniek en stijl geschoold. Haar stemvak is licht lyrisch. Zij studeerde klassieke zang in Amsterdam en ‘complete vocal technique’ in Kopenhagen. Ze studeerde bij Jard van Nes en wordt momenteel gecoacht door Xenia Meijer. 

Met haar heldere hoogte, muzikaliteit en warme klank weet ze mensen te raken en verbinden. Ze heeft een voorliefde voor theatrale vertellingen, waarbij het publiek wordt meegenomen op een muzikale reis. Haar repertoire varieert van oude muziek tot opera met af en toe een uitstapje richting de lichte muziek. 

Ze zong als sopraan bij het Nationaal Jeugdkoor en richtte het ‘Kobra Ensemble’ op, een 6-stemmig vrouwenensemble waarmee ze vijf jaar lang optrad door het hele land. Met dit ensemble was ze o.a. te horen in ‘vrije geluiden’, DWDD en het Concertgebouw, en speelde ze met het Budapest Festival Orchestra o.l.v. Ivan Fischer.

Momenteel is ze werkzaam als freelance zangeres bij o.a. internationaal theatergezelschap Theater Tol, waarmee ze door Denemarken, Frankrijk en Taiwan en Chili reisde.

Ze heeft een voorliefde voor de combinatie van meerdere kunstdisciplines binnen één voorstelling. Ze gelooft er sterkt in, dat door verschillende kunstvormen te combineren, een nieuwe vorm kan ontstaan die minder gebonden is aan de traditionele uitvoeringsvormen en daarmee een groter publiek de kracht van klassieke muziek kan laten ervaren.

Vanuit deze motivatie is ze in 2019 gestart met een nieuw project, de ‘Floating Fairytales’ waarin klassieke muziek, zang en luchtacrobatiek gecombineerd worden in korte verhalende voorstellingen.
Voor meer informatie, zie projecten.

Daarnaast werkt zij als vocal coach en is ze initiatiefnemer van ‘The Speak Up Company’, een trainingsbureau waar mensen terecht kunnen om hun vaardigheden als publieke spreker te verbeteren. www.thespeakupcompany.nl

Ook werkt zij regelmatig als voice-over en was zij als actrice te zien in verschillende televisie commercials.

Wies studeerde in Amsterdam aan het Conservatorium van Amsterdam en is gecertificeerd docent binnen de Complete Vocal Technique (CVT). Daarnaast heeft ze een bachelor klinische neuropsychologie.